Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

τα δέντρα στο Τσαντ και στην Κυψέλη

Χθες η κυβερνηση του Τσαντ απαγόρευσε την κοπή ξυλείας για να μην επιταχυνθεί η ερημοποίηση της χώρας. Το Τσαντ αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα μετά τη δραματική μείωση της έκτασης της λίμνης Τσαντ κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Φυσικά ο κόσμος και η αντιπολίτευση αντιδρούν γιατί όλα τα νοικοκυριά λειτουργούν με ξύλα και κάρβουνα. Αυτά γίνονται στο Τσαντ.
Στην πολιτισμένη Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Αθήνα, την πρωτεύουσα με το περισσότερο τσιμέντο στη γηραιά ήπειρο, ο δήμος της παράταξης των ολυμπιακών αγώνων αποφασίζει να κόψει περίπου 40 δέντρα στην πυκνοκατοικομένη Κυψέλη, γιατί εδώ ο κόσμος δεν καίει ξύλα για να μαγειρέψει αλλά έχει "φτηνό" ρώσικο φυσικό αέριο... Συμπέρασμα; δεν χρειάζεται τα δέντρα...

1 σχόλιο:

  1. Για άλλη μια φορά βλέπουμε οι πρώην "άγριοι" να εκπολιτίζονται και να συνειδητοποιούνται, ενώ οι πρώην "πολιτισμένοι" να εξαγριώνονται και να αποκτηνώνονται. Και εις "ανώτερα". Τρόπος του λέγειν φυσικά γιατί σε λίγο καιρό δε θα υπάρχουν δέντρα για να ανεβούμε. Μόνο μεγαλύτεροι συντελεστές (απο)δόμησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή