Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Imagenes de Brasil - εικόνες από τη Βραζιλία

"Axis central" of the Brazilian capital, a model of modern design and architecture, made the capital of the country in the sixties.

Ο περίφημος κεντρικός άξονας της Μπραζίλια. Μια πόλη υπόδειγμα σε ένα άγονο οροπέδιο. Τη δεκαετία του 60 ήταν επιτακτική η ανάγκη να μεταφερθεί η πρωτεύουσα της χώρας από το Ρίο και την μοναδική παγκοσμίως σχεδίαση της Μπραζίλια ανέλαβε ο ¨Οσκαρ Νιμάγιερ με τον Λούσιο Κόστα. Το σχέδιο της πόλης μοιάζει με το σχήμα ενός αεροπλάνου, όπου όλα ειναι μοιρασμένα και τακτοποιημένα, υπηρεσίες, υπουργεία, σχολεία ανάλογα μα τον αριθμό των κατοίκων, δρόμοι, πάρκα κτλ.

"Frevo" a typical dance (more like aerobics) of the region of Recife
Οι χοροί και τα έθιμα που συναντά κανείς στις ακτές της Βραζιλίας έχουν έντονες επιρροές από τους αφρικανούς και τις κουλτούρες τους, που έφτασαν εκεί ως σκλάβοι πριν από μερικούς αιώνες.

Boa Viagem beach Recife
Η παραλία αυτή βρικεται λίγο έξω από το κέντρο της πόλης και είναι το επίκεντρο της τουριστικής ανάπτυξης και δραστηριότητας.

Colonial architecture in Recife city center
Ένα από τα ελάχιστα παλιά κτίρια που σώζονται στο κέντρο του Ρεσίφε

Το Ρεσίφε είναι η μοναδική πόλη της Βραζιλίας που ιδρύθηκε από τους Ολλανδούς τον 17ο αιώνα. Μάλιστα εκεί οργανώθηκε και η πρώτη εβραϊκή κοινότητα της Λατινικής Αμερικής. Όταν η περιοχή πέρασε στα χέρια των πορτογάλων, ένας μεγάλο μέρος της κοινότητας μεταφέρθηκε σε μια άλλη Ολλανδική αποικία της εποχής, το Νέο Αμστερνταμ (σημερινή Νέα Υόρκη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου